Suntem incantati sa iti dezvaluim noua noastra identitate!

Aceasta schimbare evidentiaza evolutia companiei noastre din 2005 si pana astazi. Descopera noua noastra identitate pe flowmatters.com

Local Jobs

Concept de Site

- Studiu de Caz -

cover

Din Culisele Local Jobs

Deviza Local Jobs – joburi locale, acoperire nationala – este cat se poate de simpla, insa in spatele ei se afla o platforma complexa. Evoluand de la un simplu startup cu ambitii mari pe piata locala la o prezenta complexa si competitiva, compania este astazi un punct de referinta. Numeroase firme apeleaza la ajutorul Local Jobs pentru a gasi candidatii potriviti, in timp ce persoane de toate varstele isi cauta jobul ideal prin intermediul aceleiasi platforme.


Meritul este exclusiv al lor, insa la eforturile intense si daruirea cu care s-au angajat in acest proiect am contribuit si noi. E drept, au stiut de la bun inceput ce isi doresc si unde vor sa ajunga. Comunicarea a fost clara si explicita, astfel ca si noi am stiut la fel de bine la ce sa ne asteptam. Asa cum am intuit, fiecare pas al acestui proiect a fost deopotriva o incantare si o provocare.

VIZITEAZA SITEUL

EXPERTIZA NOASTRA

  • Creatie si design grafic
  • UX design
  • Concept development

Concept si Planificare

/ Etapa 1 /

Proiectul se contura complex. Clientul isi dorea un website detaliat, cu numeroase functii si optiuni, in care utilizatorii sa isi poate crea propriile conturi si sa acceseze informatii variate. Prin urmare, o strategie coerenta de user-interface era esentiala. Am inceput deci proiectul prin dezvoltarea unui wireframe solid. Abia dupa ce am fost multumiti de implementarea functionalitatilor si modul in care utilizatorii aveau sa navigheze in site, am continuat cu planificarea si implementarea elementelor de design.

Strategia de User Experience

/ Etapa 2 /

Echipa Local Jobs a preferat o abordare simpla si curata, careia noi i-am adaugat o nota de seriozitate. Am convenit ca platforma trebuia sa inspire profesionalism, asa ca am optat pentru un font simplu si ordonat. Am creat senzatia de spatiu si am accentuat anumite sectiuni ale site-ului doar prin alternarea fonturilor si prin elementele de spatiere. Totul trebuia sa reaminteasca vizitatorilor in mod constant ca se afla pe un site unde isi pot alege un job, isi pot contura o cariera, isi pot modela viitorul.

1

Identificarea publicului tinta


Am studiat cu atentie competitia si am identificat punctele forte ale serviciilor Local Jobs. In acelasi timp, am scos la lumina si punctele slabe, lucrand alaturi de client la remedierea si prezentarea acestora din perspectiva optima. Descoperirea ca o partea publicului tinta era reprezentata de persoane care nu mai utilizasera un astfel de serviciu, ne-a intarit convingerea ca platforma trebuia sa fie extrem de intuitiva si de user-friendly.

2

Unitatea si coerenta designului


Imaginati-va o platforma cu sute de pagini pline de continut variat. Consistenta si coerenta in design sunt deziderate normale insa dificil de atins in orie context, cu atat mai mult la un site de acest nivel. Chiar si asa, echipa noastra a livrat conform asteptarilor clientului, un design simplu si profesional, care reflecta ideea de unitate si care contribuie la dezvoltarea reputatiei brandului in online.

3

Filtrarea si simplificarea datelor


Scopul nostru a fost crearea unei platforme simple in care sa se navigheze usor si care sa nu prezinte informatii in exces. Natura nisei si faptul ca trebuia sa fisam 15 -20 de branduri pe o singura pagina cu rezultate de cautari de joburi, a complicat lucrurile semnificativ. In fapt, ne-am confruntat cu afisarea unor informatii si culori variate ce riscau sa distraga atentia de la ofertele propriu-zise. Solutia noastra a fost sa prezentam logo-urile cat mai discret si sa evidentiem prin formatare titlurile si descrierile job-urilor, totul pentru a imbunatati experienta utilizatorului.

4

Tipografia ca Element Distinctiv


Elementele de tipografie sunt, daca vreti, detaliile care formeaza opinii fara ca utilizatorul sa stie exact ce anume l-a determinat sa aprecieze un anumit design sau sa-l respinga. Din aceasta cauza, dar si pentru ca platforma avea sa contina predominant texte, ne-am asteptat la anumite provocari de design. Desi nu a fost usor sa alegem cel mai potrivit font, am ales in cele din urma varianta Ek-Mukta, care are si avantajul esential ca este lizibil chiar si la cele mai mici dimensiuni.

Strategia de User Interface

/ Etapa 3 /


Interfata trebuia sa fie primitoare, dar in acelasi timp sa aiba si o nota usor autoritara. Pentru a ajuta vizitatorii sa mearga la sigur, am ales sa prezentam majoritatea informatiilor pe un fundal alb, simplificand si parcurgerea textelor. Iar pentru elementele mai importante si butoanele din pagini am optat pentru o pata de culoare pe verde sau albastru, pentru un contrast vizual de efect.

UX design-ul este acea parte a muncii noastre pentru care cuvintele sunt de prisos atunci cand o faci ca la carte. Exploreaza slide-urile din dreapta si vei avea o imagine mai clara despre experienta utilizatorilor pe site-ul Local Jobs.


VEZI CU OCHII TAI

Planificare, Structurare, Implementare

/ Etapa 4 /

Platforma se adreseaza atat companiilor cat si persoanelor fizice, oferind acces la o gama variata de optiuni, filtre si posibilitati de ajustare a informatiilor pe diferite criterii. Pentru ca acest grad de personalizare sa fie posibil, a trebui sa implementam o serie de functii gandite special pentru acest site:

Platforma de joburi online personalizata cu o harta interactiva ce ofera o nagivare simpla si intuitiva

Harta interactiva

Cele mai multe platforme de cautare a job-urilor ofera un formular standard de filtrare a rezultatelor. Noi am ales ca, pe langa acest formular care trebuia sa pastreze familiaritatea pentru utilizatorii care au mai folosit astfel de servicii, sa introducem si o harta interactiva.


Harta afiseaza toate judetele si are mai mult decat un impact vizual. Ea faciliteaza o navigare mult mai intuitiva, ajutant utilizatorii sa isi descopere mai usor optiunile la nivelul unui judet. Prin simpla asezare a cursorului deasupra unui judet de pe harta, se va afisa numarul job-urilor disponibile.

Sistemul de alerte

Alertele sunt deosebit de importante in cadrul platformelor de acest tip. Companiile vor sa fie anuntate automat cand cineva aplica la ofertele lor sau cand se gaseste un CV potrivit criteriilor lor de selectie. Utilizatorii vor sa fie anuntati automat cand apare un job la care s-ar putea califica sau cand un angajator le-a analizat aplicatia.


Implementarea unui astfel de sistem personalizat de alterte, care sa serveasca deopotriva companiile si utilizatorii, a fost o certitudine inca din stadiul de planificare a proiectului. Pe langa toate functiile starndard la care ne asteptam, am lucrat si la implementarea serviciilor de abonare la newsletter.

Platforma de cautare de joburi dezvoltata cu un sistem de alerta personalizat pentru angajatori ai angajati

Platforma online personalizata cu diferite pachete de promovare pentru anunturile de locuri de munca

Pachete Personalizate

Local Jobs si-a propus sa fie mai mult decat o platforma traditionala de joburi. Pe langa simpla prezentare de oferte si formatul standard al unui CV oferit utilizatorilor, am lucrat asadar la facilitarea unor servicii adiacente. Astfel am ajuns sa planificam optiuni de multi-packaging.


Consilierea in crearea unui CV profesional, orientare in cariera, consiliere in realizarea unor prezentari atractive de job-uri, outsorcing de evaluare psihologica a candidatilor, pachete promotionale de anunturi – toate acestea sunt doar cateva dintre optiunile pentru care am oferit suport tehnic pana in cele mai mici detalii.

Managementul CV-urilor

O parte esentiala a procesului de development a reprezentat-o facilitarea unei experiente impecabile pentru utilizatorul final. Cu toate ca platforma deserveste doua tipuri de clienti, persoanele fizice sunt cele care aduc cel mai mult trafic pe site, de aici si nevoia de a insista pe serviciile oferite acestora.


Asadar, pentru cei care aveau sa isi caute un job prin intermediul Local Jobs, am implementat un sistem inteligent de management al CV-urilor. Stiam deja ca cei mai multi oameni sunt stresati de perspectiva de a-si completa CV-ul, astfel ca i-am ajutat sa treaca mai usor peste acest task dificil. In acelasi timp, nu am ignorat nici nevoia companiilor – clientii care plateau efectiv pentru aceste servicii - de a accesa si evalua mai usor sutele de aplicatii pe care aveau sa le primeasca.

Platforma online de joburi personalizata cu un sistem de management CV usor de utilizat

Local Jobs - platforma moderna si usor de utilizat pentru angajatori și angajati

Imaginea de Ansamblu

In final, am facut din Local Jobs o platform moderna, impecabil functionala si prietenoasa cu numeroasele categorii de utilizatori, de la cei mai tehnici pana la cei aflati la prima experienta de acest gen.


Ne-am propus sa planificam si sa cream un produs high-end pentru un client exigent si am reusit sa facem fata tuturor cerintelor si provocarilor tehnice, fara a afecta in vreun fel dezideratele agreate in materie de design.

Qub Design

Vizualizeaza si alte proiecte...

SDC Proiect


Ti-a placut platforma moderna de joburi online - Local Jobs?

Va intereseaza sa lucra cu noi?

Solicita acum oferta noastra!

Clientii nostri

blitz
dacia
dailser
eurogsm
getsetclean
ibcfocus
iquest
ing
jazzintheparkk
melarox
oriflame
artimex
piata
gutenberg
renault
romarg
navmar
sesame
vitacom
vitrina
tabita
bebebrands
chiritalaw
globalinvest
chicville
cmuse
humanbody
lola
parchetpeviata
radp
sdcproiect
roviniete
qubdesign
materom
marlex
fapte