Suntem incantati sa iti dezvaluim noua noastra identitate!

Aceasta schimbare evidentiaza evolutia companiei noastre din 2005 si pana astazi. Descopera noua noastra identitate pe flowmatters.com

Melarox

Concept de Site

- Studiu de Caz -

cover

Din Culisele Melarox

Pe o piata supra-aglomerata, Melarox este o prezenta constanta inca din 1993. Au inceput cu service-ul electronicelor si electrocasnicelor, s-au extins ca furnizori, iar astazi detin trei showroom-uri si un magazin online. La acesta din urma, am contribuit prin dezvoltarea platformei.


Melarox.ro a ajuns in atentia noastra pe cand clientul cauta o echipa de profesionisti care sa il ajute sa se remarce in mediul online. Ne-am angajat sa-i oferim individualitate, iar daca doriti sa aflati ce am reusit creat impreuna, va invitam sa ramaneti alaturi de noi in cele ce urmeaza.

VIZITEAZA SITEUL

EXPERTIZA NOASTRA

  • Concept si design grafic
  • UX design
  • Development

Concept si Planificare

/ Etapa 1 /

Un magazin online cu sute de produse, care sa permita utilizatorilor crearea de conturi, sa ofere un sistem securizat de plati, sa prezinte showroom-urile fizice si sa isi fidelizeze clientii prin continut valoros – acestea au fost doar cateva dintre cerintele initiale ale clientului. La fel cum abordam orice proiect complex, am inceput si in acest caz cu detalierea unui wireframe. Am propus si dezbatut numeroase scenarii, s-au iscat discutii aprinse intre designeri si developperi, ca in orice job pe care il faci cu pasiune. Insa in cele din urma, am convenit cu totii asupra aspectelor esentiale pentru crearea acestei platforme.

Strategia de User Experience

/ Etapa 2 /

Pentru a echilibra volumul mare de informatii pe care urma sa il afisam, am ales o interfata simpla. Fundalul a fost ales predominant alb, cu texte clare si lizibile pe toate paginile, cateva culori alese in zonele esentiale pentru contrast si o navigatie generala intuitiva.

1

Identificarea publicului tinta


Fiind o nisa extrem de competitiva, am cercetat in amanunt atat competitia, cat si publicul tinta. Am identificat astfel punctele forte pe care sa punem accent, dar si vulnerabilitatile ce trebuiau remediate. Intreaga strategie de design si development a fost apoi trasata prin prisma acestor particularitati ale business-ului.

2

Alegerea paletei de culori


Nu a fost usor sa ne hotaram asupra celei mai indicate palete de culori. Designerii nostri au gandit mai multe scheme, pentru ca, in final, sa optam pentru aceasta combinatie de 3 elemente cromatice: fundal alb dominant, nuante de gri pentru meniuri si pete contrastante de turcoaz.

3

Fluidizarea Navigatiei


Am vrut sa implementam cel mai simplu sistem de plasare de comenzi, in 3 pasi. Oricine se logheaza in site poate comanda produsul dorit in mai putin de trei minute, prin acesti pasi concreti, simplificati. Astfel am minimizat interactiunea utilizatorilor in site, am adus un plus de claritate platformei si am sporit satisfactia utilizatorilor, exact asa cum si-a dorit clientul.

4

Tipografia ca Element Distinctiv


Constienti de impactul culorilor si al marimii fontului asupra perceptiei utilizatorilor, am cercetat si testat foarte mult aceasta etapa a proiectului. Am optat pentru o combinatie de fonturi - Raleway, la 15px, in textele generale, si Bebas in titluri, preturi si alte informatii importante din site.

Strategia de User Interface

/ Etapa 3 /


Ne-am dorit ca interfata sa inspire deopotriva apropiere calda si un strop de autoritate. Sa fie simpla in aparenta, complexa in esenta, iar vizitatorul sa o descopere cu incantare, pe masura ce exploreaza functiile site-ului. De aceea am conturat cu atentie detaliile grafice, meniuri vizuale interactive si optiuni de asistenta variate in cadrul platformei.

UX design-ul este acea parte a muncii noastre pentru care cuvintele sunt de prisos atunci cand o faci ca la carte. Exploreaza slide-urile din dreapta si vei avea o imagine mai clara despre experienta utilizatorilor pe site-ul Melarox.


VEZI CU OCHII TAI

Planificare, Structurare, Implementare

/ Etapa 4 /

Toate functiile personalizate pe care le-am implementat in cadrul acestui site au fost simpla proiectie a angajamentului si dedicatiei clientului. Cum o parte din exigentele acestuia nu au putut fi satisfacute de functionalitatile Magento clasice, a trebuit sa lucram la crearea si personalizarea unor filtre, module si chiar a unui sistem de tracking:

Magazin online dezvoltat in Magento, unde aspectele tehnice complexe si design-ul se integreaza armonios

Obiective Principale

Clientul si-a dorit mai mult decat un magazin online ca toate cele existente pe piata. Melarox trebuia sa se diferentieze de principalii competitori, atragand atentia vizitatorilor printr-un design versatil si user-friendly, oferind in acelasi timp produse si servicii competitive.


Un alt obiectiv major al colaborarii noastre l-a reprezentat reflectarea unui anumit stil, dorit de client, in paralel cu implementarea unor aspecte tehnice mai complexe. Partile de design si development aveau sa fie asadar gandite separat, dar integrate armonios impreuna.

Functii Magento Personalizate

Functiile Magento de baza pur si simplu nu puteau satisface nevoile clientului si nici nu se potriveau intocmai cu planurile developperilor nostri. Prin urmare, am fost nevoiti sa personalizam anumite functii.


In mod firesc, ne-am asigurat ca modificarile pe care le-am implementat aveau sa fie upgradabile si usor de adaptat si in viitor, indiferent de modul in care va evalua platforma Melarox.

Platforma ecommerce cu imbunatatiri aduse functiilor principale Magento

Magazin online imbunatatit cu un proces de check-out personalizat, care include cele mai bune caracteristici Magento

Check-out Personalizat

O alta functie Magento asupra careia am intervenit a fost aceea de check-out. Aceasta platforma de e-commerce vine cu doua optiuni prestabilite de check-out. Este vorba despre un proces intr-un singur pas respectiv un proces in 3 pasi. Niciunul nu se potrivea asteptarilor noastre.


La fel cum am procedat si in cazul functiilor de baza, am implementat un proces personalizat de check-out, prin care am combinat cele mai utile caracteristici ale celor doua optiuni implicite.

Functie de Filtrare Personalizata

Orice magazin online poate aduce provocari in planificarea arhitecturii informatiei. Codarea functiilor de filtrare a produselor se poate dovedi insa la fel de dificila. Una dintre principlale provocari a fost sa adaptam filtrele Magento implicite ca sa reflecte mai bine categoriile si produsele clientului.


In cele din urma, am creat un sistem personalizat si complex de filtre in Magento admin, pentru fiecare categorie din site in parte.

Magazin online dezvoltat cu un sistem de filtrare extrem de personalizabil in admin, pentru fiecare categorie a site-ului

Melarox - magazin online personalizat cu sistem de monitorizare AWB

Sistem de monitorizare AWB

Profesionalismul si disponibilitatea clientului au fost doua dintre valorile asupra carora am insistat cel mai mult. Tocmai de aceea trebuia ca procesul de vanzare sa decurga impecabil, de la un capat la celalalt. Iar pentru a monitoriza in permanenta stadiul acestui proces, am implementat un sistem de tracking in Magento.


Datorita acestui sistem de monitorizare AWB, atat clientul, cat si utilizatorii platformei sale au in permanenta o imagine clara asupra statusului livrarilor.

Functie de Search Imbunatatita

Magazinul oferea de la bun inceput un numar foarte mare de produse, cu perspective clare de extindere si pe viitor. O functie de cautare practica, eficienta si usor de folosit nu putea deci sa lipseasca.


Astfel am ajuns sa dezvoltam o functie de cautare in cadrul platformei, prin care sa se filtreze produsele disponibile si sa se faca recomandari utile in timp real. Am introdus o functie de cautare si in cadrul blogului, cea de cautare a produselor fiind accesibila din orice pagina a site-ului.

Magazin online dezvoltat cu un sistem de cautare imbunatatit care filtreaza si recomanda produse in timp real pentru orice utilizator

Melarox - magazin online personalizat cu module de inventar si garantie

Personalizare Module Inventar si Garantie

Clientii exigenti cer solutii inovative, iar Melarox ne-a indemnat sa ne depasim limitele de mai multe ori decat ne-am fi inchipuit. Dupa ce am personalizat cam toate functiile de baza Magento, procesele de check-out si de filtrare, munca noastra era departe de a se fi incheiat.


Ca o ultima provocare a acestui proiect, developperii nostri au modificat si modulele implicite de inventar si garantie a produselor din Magento. Pana la urma, ne-am luat angajamentul ca vom livra conform asteptarilor si asa am si facut.

Navmar

Vizualizeaza si alte proiecte...

Roviniete


Ti-a placut proiectul nostru dezvoltat cu Magento?

Bucura-te de aceleasi servicii profesionale si personalizate Magento!

Solicita oferta noastra cat mai repede

Clientii nostri

blitz
dacia
dailser
eurogsm
getsetclean
ibcfocus
iquest
ing
jazzintheparkk
melarox
oriflame
artimex
piata
gutenberg
renault
romarg
navmar
sesame
vitacom
vitrina
tabita
bebebrands
chiritalaw
globalinvest
chicville
cmuse
humanbody
lola
parchetpeviata
radp
sdcproiect
roviniete
qubdesign
materom
marlex
fapte